I 2018 er Kornerupgård blevet samarbejdspartner med Nationalpark Skjoldungernes Land.

Nationalpark Skjoldungernes Land er Sjællands første nationalpark, som blev indviet i 2015. Nationalparkens 170 kvadratkilometer rummer alt, hvad man kan ønske sig af en nationalpark. Besøg fx Roskilde Fjord med strandenge, kystskrænter, øer, holme og et enestående fugleliv – eller forsvind ind de store midtsjællandske løvskove med vandrestier og lejrpladser.

Siden stenalderen har mennesker levet i området og efterladt sig spor. Oplev de fredede herregårdslandskaber med gravhøje, skibssætninger, vandmøller, landsbyer og andre kulturspor – eller middelalderbyen Roskilde med Roskilde Domkirke som kronen på værket. Livet leves lige nu, og nationalparken er fuld af lokale fællesskaber, fødevarer, erhverv, kunst og kultur, som er en vigtig del af et besøg.

Nationalpark Skjoldungernes Land har til formål at styrke og udvikle naturens mangfoldighed, bevare de landskabelige og kulturhistoriske værdier samt styrke mulighederne for friluftsliv. De mange stier, shelters, ture og besøgssteder i nationalparken giver besøgende mulighed for selv at opleve naturen, kulturhistorien og landskabet helt tæt på. Du kan finde viden, ideer, ture, seværdigheder og begivenheder på www.nationalparkskjoldungernesland.dk